چهارشنبه سوری در سن سیرو !

  درباره چهارشنبه سوری و ریشه آن نظریات مختلفی وجود دارد . ولی این یکی برای من خیلی جالب بود :

 "سیاوش یا سیاووش یا سیاوخش (صورت پهلوی آن هم سیاوخش است) فرزند پهلوان و برومند کاووس است. صورت اوستایی این نام سیاورشن به معنی دارندهٔ حیوان (اسب) نر سیاه است. در شاهنامه نیز اسب سیاوش با صفت شبرنگ (به رنگ شب = سیاه) آمده است. (البته در این باره هنوز هم بین ادبا و زبانشناسان اختلاف هست)

 بر پایه‌ی گواه‌هایی که در گنجینه‌ی تاریخ و سینه‌ی مردمان برجای مانده است، سیاوش در روز چهارشنبه‌ی پایان سال، کشته شده است. روزی که ما از آن با نام چهارشنبه‌سوری یاد می‌کنیم و هرساله آن را گرامی‌ می‌داریم."

الیته چندان معتبر به نظر نمی رسد . قبل از ورود اعراب ما اصلا چهارشنبه ای هم داشته ایم ؟ با اینکه حداقل اینطور بیشتر به ذهنیت من نزدیک است که آن روز، روزی بوده که سیاوش از آتش گذشته است . اگر کسی در این باره اطلاعاتی به من بدهد ، ممنون می شوم .

چگونه چهارشنبه سوری بی خطری داشته باشیم ؟ / ویژه بندرعباسی ها /

می توانیم از نمایشگاه دوماهانه عکس در فرهنگسرای طوبی دیدن کنیم .البته این نمایشگاه تا بیبست و هفت اسفند ادامه دارد . ولی امروز هم فرصت خوبی است .

 (این عکس ربطش به نمایشگاه این است که پذیرفته نشده و من برای اینکه عقده ای نشوم اینجا می گذارمش تا شما ببینید .)

بعد از دیدن عکس های خوب و زیبای نمایشگاه می توانید نمایش اضغر نریمانی را هم ببینید . ساعت دقیقش را نمی دانم ولی به قول امیر شیش و نیم . سالن کتابخانه سید احمد واقع در خیابان رسالت شمالی . این نمایش هم تا روز پنجشنبه روی صحنه است و همان پنجشنبه هم جلسه نقد و بررسی آن انجام می شود . اینطور که دوستان می گفتند باید دیدنی باشد .

و اما شب . بعد از کمی استراحت می توانید به تماشای مسابقه دوستانه تیم هنرمندان و منتخب سینمای جوان بروید . این مسابقه در سالن سید جمال الدین اسد آبادی و راس ساعت ده شب برگذار می شود . و اگر دوست داشته باشید، می توانید بازی اینتر و آژاکس را مستقیم از شبکه سه ببینید . من که خیلی دلم برای بازی ورون تنگ شده . خدا کند که مصدوم و محروم نباشد .

و بعد از آن هم با خیال راحت بخوابید . سمتش هم زیاد مهم نیست !