یار کدیم / عطا جنگوک

                         

عطا جنگوک

یار کدیم کاری است تازه با دیدگاهی نو در ارائه موسیقی اصیل و پر نشاط  بندرعباس آمیخته با رنگ وبوی موسیقی ایرانی. در این اثر که اجرای زنده آن  امکانات یک ارکستر بزرگ را می طلبد برای نخستین بار ملودی های بندرعباس برای سازهای ملی ایران با هدف احیا و گسترش این آواها تنظیم و سپس اجرا شدند... ضمن ارج نهادن به به کار هنرمندان بندرعباس از آقای صالح آتون به پاس سالها تلاش در شناساندن موسیقی بندرعباس قدردانی می کنم .برای مرحوم ارسلان عطایی موسیقی شناس بندری که در این راه کمک های شایانی نمودند طلب آمرزش می کنم ...

                                                                                                               عطا جنگوک

  این کاست شامل هفت ترانه است که البته هر کدام با جند ملودی از دیگر ترانه های بندری همراهی می شود به طوری که شما در ترانه هوندوم در خونه ( یار کدیم ) ملودی ای سیاه زنگی و بارون بارکو را هم می شنوید .

 شاید ایرادی که از سوی موزیسن های بندر بر این کاست گرفته شود ریتم آن باشد . هر چقدر که این کار در معرفی ملودی های بندرعباسی موفق بوده اما در ارائه یک ریتم کاملا اصیل رغبتی نداشته به طوری که از میان سه ساز کوبه ای اصلی از پیپه ( pipa ) و کسر ( kaser ) در نبود دهل گپ ( دهل بزرگ ) استفاده شده که آن استفاده هم چندان چشمگیر نیست و جالب اینجاست که قوی ترین کارهای این کاست به نظر من شنونده همان هایی است که ریتم بندری در آن تا حدودی خود را نشان می دهد .

یار کدیم

  در حالی که هنرمند عزیز آقای جنگوک هدف را احیا و گسترش این آواها ذکر کرده نکته عجیب این است که در تعدادی از کارها نوای اصلی نادیده گرفته شده . به طور مثال ترانه کجا چاشت اکنی (بی تو تارم)  با نوایی غیر از آنچه تا کنون شنیده بودم اجرا شده که البته شاید دلیل آن گنجاندن این قطعه در قالبی به نام موسیقی سنتی ایران باشد . البته بهتر است اهل فن این کار را بشنوند و نظر بدهند .  

  حضور قوی خانم های هم خوان در این کار هم بسیار جالب است . در حالی که برای خواندن خانم ها محدودیت هایی موجود است آنها توانایشان را از این راه به رخ خواننده های حرفه ای می کشند . جا دارد تبریک ویژه ای به خانمها سودابه شمس و ریما نوزاد بگویم .

 شاید شنیدن این کاست برای دو دسته خیلی جالب باشد . اول دوستداران موسیقی سنتی ایران دوم دوستداران موسیقی اصیل بندرعباس (و برای یک عده هم واجب کفایی است . کسانی که فکر می کنند موسیقی بندرعباسی چند وقتی است که با ناصریا و رضا صادقی و روهنده و ... پا گرفته .) همه شما دوستان عزیز را به شنیدن ملودی های زیبایی که برخی از آنها بیش از نیم قرن قدمت دارند ولی همچنان نو می نمایند دعوت می کنم .

     هنرمندان : حسین بختیاری  : خواننده   

     عطا جنگوک : تار و سه تار  ( اهنگساز و تنظیم کننده . ترجمه ترانه ها به فارسی)

     مسعود شناسا : سنتور

     محمد فیروزی : عود

     فرید مظفر زاده : تنبک

     شهاب فیاض : نی

     عماد حنیفه : تار

     روزبه اسدیان : کمانچه

     مجید ایرانمنش  : دهل کسر . پیپه

     گروه کر : سودابه شمس . ریما نوزاد

  دست همه این هنر مندان درد نکند . یک خسته نباشید از ته دل هم خدمت آقای جنگوک که زحمت های زیادی را در ارائه این کار نو و رسیدن به هدف نابشان متحمل شدند .