سیاورشن

فرهنگ و هنر هرمزگان

سیاورشن

فرهنگ و هنر هرمزگان

دومین جشنواره‌ی بین‌المللی هنر محیطی خلیج‌فارس

 دومین جشنواره‌ی بین‌المللی هنر محیطی خلیج‌فارس از ۵ تا ۸ دی‌ماه با حضور [دکتر احمد نادعلیان]، گیزلا‌وارگا‌ سینایی، سمیرا سینایی، مرتضی محلاتی، برنارد بوب ـ‌کارگردان آلمانی‌ و مدیر تئاتر آنتاگون‌ـ پریسا کریمی، یانیس ماتویس و همسر ایشان یوااوشچا از کشورلیتونی و ۸۰ هنرمند کشور در جزیره هرمز برگزار شد.

 

          

                                                          امیر غفارزاده

 

   جشنواره هنرمحیطی خلیج فارس از روز چهارشنبه(۵ دی‌ماه) با حضور هنرمندان استان‌های یزد، سیستان و بلوچستان، مرکزی، فارس، تهران و هرمزگان آغاز به کار کرده و هنرمندان کار خود را در اشکال هنر چیدمان، مجسمه‌های شنی، حجاری برسنگ‌ها و صخره‌ها، هنر صدا و پرفورمنس با استفاده از امکانات طبیعت اجرا کردند.

 

        

                                                     هنرمندان بوشهری

 

هنرمندان کشور آلمان ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جشنواره قابلیت‌های ایران و استعداد هنرمندان ایرانی را بی‌نظیر دانسته و در کارگاه بررسی آثار پرفورمنس و هنر صدا و آواخوانی اسطوره‌ای، اجرای هنرمندان ایرانی را تحسین کردند.

 

      

  

                                                        احمد کارگران

 

این جشنواره صبح روز پنجشنبه  ۶ دی‌ماه  در ساحل جزیره هرمز با کارگاه پرفورمنس هنرمندان آلمانی کار خود را آغاز نموده و تا عصر همان روز با دو اجرا از هنرمندان هرمزگان دو اجرا از هنرمندان استان مرکزی و یک اجرا از هنرمندان استان یزد و ده‌ها اثر محیطی به کار خود ادامه‌داده  و شامگاه با ورک‌شاپ مشترک گیزلا ‌وارگا سینایی و سمیرا سینایی به همراه پخش فیلمی از خسرو سینایی با موضوع تاریخ هنر به پایان رسید.

 

       

                                               پرفورمنس / ابراهیم پشتکوهی

 

 

       

                                                پرفورمنس / حسن راستین

 

 روز جمعه ۷دی‌ماه  پس از برگزاری کارگاه و تمرین مشترک هنرمندان نمایش و پرفورمنس به همراه هنرمندان آلمانی برنارد بوب و همسر ایشان پریسا کریمی جشنواره با خلق آثار حکاکی و ایجاد نقوش با خاک قرمز جزیره هرمز (گلک) بر روی دست‌ها و صورت شرکت کنندگان توسط احمد‌نادعلیان  و نقاشی با خاک‌های رنگی بر روی صخره‌های ساحلی  توسط گیزلاوارگا سینایی به کار خود ادامه داده و در طول روز هنرمندان به اجرای ایده‌ها و آثار محیطی خود پرداختند، سپس عصر همان روز چند پرفورمنس از گروه‌های هرمزگانی در معرض دید علاقمندان و بازدیدکنندگان قرار‌گرفت. 

 

       

                                                       گیزلا ‌وارگا‌ سینایی

 

 

  

                                                         دکتر احمد نادعلیان

 

 

 شب همان روز هنرمندان با شرکت در کارگاه هنرمندان آلمانی و پخش فیلم اجراهای آنان در آلمان با نام‌های  "تایم اوت" و "کینگ کانگ" (نام درختی  ژاپنی که پس از بمباران اتمی هیروشیما پس از چند هفته دوباره رشد کرده بود) و فیلمی از پریسا کریمی با موضوع "هویت" یک روز دیگر کاری را به اتمام رساندند.

 

       

                                                                ؟

 

 

  

                                                            ایمان کیخا

 

روز آخر جشنواره هنرمندان پس از بهره‌مندی از کارگاه دکتر احمد ‌نادعلیان تمامی زباله‌های موجود در محدوده‌ی کاری را جمع‌آوری نموده  و به کار جشنواره پایان دادند.

این جشنواره به همت انجمن هنرهای تجسمی هرمزگان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، انجمن نمایش هرمزگان، شورای شهر و شهرداری هرمز و اهالی محترم جزیره هرمز برگزار گردید.

                                                                                                       احمد کارگران

 

در همین‌باره، دکتر احمد نادعلیان: [هنرمندان هرمزگان پیشگامان هنر محیطی ایران هستند.]

گزارش تصویری از روح ا...بلوچی: [فتوبلاگ پرپروک]

گزارش تصویری از منصور وحدانی: [فتوبلاگ گراناز]

گزارش تصویری از حسن بردال: [فتوبلاگ] 

گزارش تصویری: [خبرگزاری فارس]

 

پی‌نوشت: عکس‌های این صفحه از [منصور وحدانی] و [حسن بردال]

 

کمی در حاشیه‌ی کنسرت اسحق احمدی!

۱) و یک معجزه‌ای این روزها در بندرعباس اتفاق افتاده که به آن می‌گویند: "کنسرت". برگزاری کنسرت اسحق‌احمدی در این روزهایی که کنسرت‌ها به راحتی لغو می‌شوند و آب از آب تکان نمی‌خورد، یک موهبت زمینی بود. هر چند مجوز همین اجرا هم بنا بود لغو شود که پی‌گیری‌های مهدی نظری (مدیر موسسه هنری پیپه‌سرای هنر) و اسحق احمدی مانع از این امر شد.

            

۲) استرس لغو کنسرت و حذف گروه هم‌خوان زنان و پیامدهای آن در چهره‌ و اجرای اسحق احمدی و کیفیت کار گروه مشهود بود. مشکل سنتی و دیرینه‌ی صدابرداری، استرس حاکم بر گروه، قطع برق هنگام اجرای اولین قطعه (که اجرای خوب آن می‌توانست روحیه گروه را بالا ببرد) شیطنت عده‌ای در بین تماشاگران و ... باعث شد کیفیت اجراها در شب اول تحت شعاع این مسائل قرار بگیرد. اما در شب دوم که صدا تا حدودی بهتر شده‌بود و گروه هم راحت‌تر اجرا می‌کرد مردم لذت بیشتری بردند. به این اعتقاد دارم که مشکلات و معضلات به مخاطب هیچ ارتباطی ندارد و او حق دارد که یک اجرای مناسب و با کیفیت ببیند. [۵ثانیه مکث] اما به قول حضرت منصفی: "آدم آدمن، آهن نن!"

                             

۳) ویژگی خاص این کنسرت علاوه بر استفاده‌ی به جا از ریتم‌های بندرعباسی اصیل با ابزار مدرن برمی‌‌گردد به توانایی‌ها و ویژگی‌های اسحق‌احمدی و شناخت او بر موسیقی اصیل هرمزگان. ملودی‌ها و تحریرهای اسحق هر هرمزگانی را با لالایی‌ها، نغمه‌ها و نوحه‌هایی که شنیده، پیوند می‌دهد. شاید نزدیک‌ترین خواننده به اسحق از این لحاظ محمد روهنده باشد که البته از این پس آرزوی دیدن او بر روی سن را باید به گور ببریم اگر خود او و نیز اوضاع حاکم بر موسیقی همین‌طور پیش بروند.

                          

۴) ما با یک گروه تقریبا با انگیزه طرف بودیم.حسن ‌نوری‌نسب(درامز - لیدر و سرپرست گروه)، علی‌عرب(تیمبالز، تومبا و کسر)،عمران‌طاهری(کیبورد)،بهمن‌گلپاگون(کیبورد)، منصور‌عابدینی(گیتار الکتریک و کلاسیک)، مرتضی‌کریمی(عود)، ناصر‌رحیمی(پرکاشن)، مهدی رنجبر(گیتار‌بیس) در مورد نوازندگان نظر فنی نمی‌توانم بدهم، اما از حس موسیقیایی علی‌عرب لذت بردم. از اجرای پرشور حسن‌نوری‌نسب و توانایی او در پیاده و اجرا کردن ریتم بندرعباسی بر روی درامز هم نمی‌توان گذشت. مرتضی کریمی هم مثل همیشه ...

            

۵) ازدحام جمعیت در تمامی نوبت‌های اجرا نشان می‌داد که اسحق احمدی توانسته توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کند. شاید کارهایی که این اواخر در بندرعباس منتشر کرد در پی همین هدف بوده است. به نظر من اسحق‌احمدی و گروهش اکنون چندین قدم از دوستانی که در خانه نشسته‌اند و موسیقی فاخر تولید می‌کنند جلوتر است. یک قدم مهم به خاطر ارائه‌ی کارش و قدم‌های بعدی به خاطر نکات مثبتی که در کارش دیده می‌شود. اسحق قدم‌هایش را هر چند کوتاه ولی سریع، مستمر و منظم بر می‌دارد.

  بریده‌هایی از سه قطعه‌ی ضبط شده از این اجرا را می‌توانید بشنوید: [الله ولی] [بی بی بهونه] [شادت‌بگردم]

لینک‌های مرتبط: گزارش تصویری از کنسرت اسحق احمدی/فتوبلاگ خودم [لینک]

کنسرت اسحق‌احمدی به قلم یداله‌شهرجو [لینک]

گزارش تصویری/هرمزگانی‌دات‌نت [لینک]

جشن‌نامه‌ی روز موسیقی هرمزگان

 دهم دی‌ماه روز موسیقی هرمزگان است. این روز را به دوستداران موسیقی هرمزگان تبریک می‌گویم. این پست اختصاص دارد به گزیده‌ای از موسیقی هرمزگان.

 استاد علی حبیب‌زاده

 

 [میهن]

خواننده ترانه‌سرا و آهنگساز: استاد‌علی‌حبیب‌زاده 

 نوازندگان: گروه‌کلودنگ

 

 

 

 فاطمه رضایی

 

[دختون لنگه]

خواننده،ترانه‌سرا و آهنگساز: فاطمه‌رضایی نوازندگان: حسن کریمی(عود) آقای کنعانی و...

 

 

 

وحید نجار قویدل

 

[مریم گل ریحونی]

ترانه و آهنگ: فولکلور

نوازنده‌ی جفتی و خواننده: وحید نجار‌قویدل

 

 

 ابراهیم منصفی 

 

[روزن رفته]

ترانه‌سرا، خواننده و نوازنده‌ی گیتار: ابراهیم‌منصفی

گیتار: حسام‌الدین نقوی و مسعود پاکدامن 

 

 

 

غلام مارگیری

   

 

 [دینگه مارو (آواز زار)]

صدای اول: غلام مارگیری 

هم‌خوان:عباس سمایی(پسر‌غلام ‌مارگیری)

[غلام‌مارگیری در نمایشگاه موسیقى و آثار شنیدارى]

 

 فاضل پیش

 [اشتباهن]

خواننده و آهنگساز: فاضل پیش

تنظیم: بهمن‌یار افروزه

ترانه‌سرا: ناصر زرجام

 

 

 مهمان ویژه: نوید عبداللهی

 

 

 [یک سال گذشت]

 خواننده: نوید عبداللهی

   نوید فرزند بزرگ ناصر عبداللهی است. او این کار را "به مناسبت سالگرد ناصر و در اعتراض به شایعه‌پراکنی‌های ناجوانمردانه و عملکرد برخی افراد" خوانده است. ورود او به عرصه موسیقی را خوش آمد می‌گویم.به امید شنیدن کارهای بهتر از او.

 

 

 

 

***

 خبرگزاری ایسنا گزارش می‌‌دهد: نشست "موسیقی جنوب از دیروز تا امروز" برای بزرگداشت زنده‌یاد ابراهیم منصفی روز گذشته در تهران برگزار شد و هنرمندان هرمزگانی خواستند روز تولد ناصر عبداللهی روز موسیقی در شهرشان نام‌گذاری شود. [متن کامل] 

در همین‌باره به همراه گزارشی کوتاه از مراسم یادمان ابراهیم منصفی در تهران:[روز ناصر روز هرمزگان]

چندگانه دوم [موسیقی و تجسمی]

  نمایشگاه نقاشی احمد کارگران

 

   نمایشگاهی از آثار خلاقانه‌ی احمد کارگران در فرهنگسرای طوبی، نگارخانه‌ی کوروش گرمساری افتتاح شده‌است. احمد‌کارگران را شاید بشود یکی از پرکارترین هنرمندان این سالهای هرمزگان نامید. این نمایشگاه با تابلوهایی نقش بسته شده از خاک‌های رنگی هرموز تشکیل شده‌است و جدای از هنر کارگران نشانگر قابلیت‌های طبیعی جزیره‌ی غنی و مظلوم هرموز هم هست. چیزی که کارگران هم می‌خواهد با ابزار و توانایی و سبک خاص خودش آنرا بیان کند. این نمایشگاه از چهارم دی‌ماه افتتاح شده و تا پانزدهم دی هم ادامه خواهد‌داشت. 

 

 

جشنواره سراسری هنر محیطی در جزیره هرموز

جشنواره‌ی هنر محیطی از امروز چهارشنبه ۶ دی ماه در جزیره‌ی هرموز آغاز شده و تا شنبه ۸دی‌ماه ادامه خواهد داشت. این جشنواره مهمانان ویژه‌ای هم دارد از جمله: دکتر احمد نادعلیان و خانم سیمایی و دو هنرمند آلمانی که در بخش پرفرمنس شرکت خواهند کرد.

کمپ مخصوص این جشنواره در نزدیکی مقر محیط زیست جزیره‌ی هرموز برپا شده است.

  کنسرت اسحق احمدی ۶ و ۷ دی، بندرعباس

فردا ششم و جمعه هفتم دی ماه کنسرت اسحق احمدی در سالن کانون غدیر بندرعباس برگزار ‌می‌شود. در این کنسرت اسحق کارهایی که در این چند وقت منتشر کرده را اجرا خواهد‌کرد. اغلب کارها بندرعباسی‌اند. نقش گروه کر زنانه در کارهای اسحق احمدی همچون کارهای فولکلور هرمزگان، بسیار پررنگ است.

  در هر روز دو سانس اجرا می‌شود.سانس اول ۱۹تا ۲۲:۳۰ و سانس دوم ۲۱ تا ۲۲:۳۰ بلیط‌های کنسرت علاوه در محل برگزاری در فروشگاه موسیقی شهر آواز، موسسه پی‌په‌سرا و عکاسی انوش هم عرضه می‌شود.

 آخرین خبر: کُر زنانه را از گروه حذف کردند!

 یادواره‌ی ابراهیم منصفی، نهم دی‌ماه، تهران

  نشر ماه‌ریز نهم دی‌ماه مراسم یادبودی از حضرت‌ابراهیم‌منصفی برگزار می‌کند. این مراسم ساعت ۱۹:۳۰در سالن کانون‌ پرورش ‌فکری‌ کودکان واقع درخیابان حجاب(پشت پارک لاله) برگزار‌می‌گردد. در این مراسم چند گروه از بندرعباس و همچنین سهیل‌نفسی و پویا‌محمودی به اجرای موسیقی می‌پردازند. برای اولین بار است که چنین مراسمی در پای‌تخت برای منصفی در حالی که یک دهه از مرگش می‌گذرد، برگذار می‌شود .البته در بندرعباس هم چند سالی مراسم سالگرد منصفی برگزار‌شد که بنا بر دلایل نامعلومی از ادامه‌ی آن جلوگیری کردند.

   البته این جلوگیری‌ها نمی‌تواند از انتشار منصفی در ایران بکاهد. منصفی تازه دارد شناخته می‌شود و شنونده پیدا می‌کند. چه بسیار موزیسن‌هایی که حتی خارج از هرمزگان از او تاثیر می‌گیرند. کافی است اشاره کنم به محسن نامجو و سهیل نفیسی و ... 

 در این مراسم گروه جهله،ناصر منتظری و وجدانی از هرمزگان به اجرای موسیقی می‌پردازند. احتمالا حسین گردین و محمد محترم پناه هم کارهایی اجرا خواهند کرد. 

 

مراسم سالروز تولد ناصرعبداللهی و روز موسیقی هرمزگان،تهران،تالار وزارت کشور 

 مراسم سالروز تولد ناصر عبداللهی و روز موسیقی هرمزگان، دوشنبه دهم دی‌ماه در تالار وزارت کشور برگزار می‌گردد.

 این شاید هفتیمن مراسمی باشد که به یاد ناصر‌عبداللهی در همین یکی ماهه برگزار شده‌است. (قرار بود انجمن موسیقی هرمزگان هم در این روز برنامه داشته باشد که منتفی شد.)

  این در حالی است که تلویزیون و رسانه‌های دولتی تمایل دارند هر چه زودتر این هنرمند و احیانا مرگ دلخراش او به فراموشی سپرده‌شوند. صدای ناصر از تلویزیون به ندرت شنیده می‌شود و در سالروز درگذشت او حتی با یک کلمه هم از او یاد نشد. چرا که صدا و نام او چرایی و چگونگی مرگ او را در ذهن ایجادمی‌کند.

  برای تهیه بلیت‌های رایگان این مراسم با این شماره‌ها تماس بگیرید: ۸۸۳۳۱۳۷۴ و ۲۲۰۰۰۴۰۰

  اطلاعات بیشتر: [لینک] 

(خوشحالم از اینکه این روز به رسمیت شناخته شد.)

آخرین خبر: اجرای این مراسم فعلا به تعویق افتاده است.

  سعید شنبه زاده ۱۱ و ۱۲ ژانویه در سن سباستین

 

   سعید شنبه زاده ۱۱ و ۱۲ ژانویه در سن‌سباستین یک اجرای تلفیقی از موسیقی جز فرانسوی و موسیقی بوشهر خواهد‌‌داشت. تنظیم قطعات به عهده‌ی شنبه‌زاده بوده و در این کار ماتئو‌دوناریه (ساکسیفون) جو کویتزگه (درامز) اوبر دوفون (گیتار بیس) عبدالله‌مقاتلی (خواننده) محمود‌بردک‌نیا (دمام) نقیب‌شنبه‌زاده (ضرب تمپو) او را همراهی می‌کنند. شنبه‌زاده خود نیز نی‌انبان، جفتی و دمام می‌نوازد.

            fundacion centro ordonez falcon de fotografia .san sebastian.spaine

 

 

 محسن آزاد بخش لوو رودخونه‌ی مینو می‌خواند!

 

 این هم یک کار دیگر از محسن آزاد بخش است. لوو رودخونه‌ی مینو، ترانه‌ای از حضرت منصفی و آهنگسازی و صدای محسن آزادبخش با گویش مینابی.

 

 محسن متولد ۱۳۶۳ بندرعباس است. عاشق استیوی‌ریوان و علاقمند به حبیب‌زاده و منصفی و ...

 از [اینجا] بشنوید و [دانلود] کنید.