چهارشنبه آرژانتین رو در روی هلند قرار می گیرد .تاریخچه جام جهانی نشان می دهد که بازیهای این دو تیم همیشه از زیباترین و جذابترین بازی های هر جام است . بعد از آن فینال تاریخی و زیبای سال ۷۸ که به پیروزی سه بر یک آرژانتین انجامید ، شاید بازی سال ۹۸بیشتر در ذهن دوستدارن فوتبال باقی مانده باشد . می خواهم کمی درباره آن بازی و بازی که پیش روست بنویسم . قبل از این لازم است نگلاهی داشته باشیم به تیم آرژانتین در آن روزها .
بعد از اخراج نابهنگام و ناجوانمردانه ی مارادونا و ناکامی آرژانتین در جام ۹۴ دانیل پاسارلا تیم را از آلفیوباسیله تحویل گرفت . اما او از آن تیم فقط چند بازیکن جوان را برگزید .اورته گا ،باتیستوتا ،سیمونه و ...و باقی نفرات را بازیکنان جوان و گمنام تیم های لیگ آرژانتین تشکیل می داد . این کار او باعث شد از همان روز نخست انتقادات شدید علیه او آغاز شود ولی او با همان تیم توانست پس از سالها تیم آرژانتین را به فینال المپیک برساند و اگر نبود اشتباهات داوری چه بسا قهرمان هم می شد . بسیاری از آن بازیکنان گمنام شاگردان او در ریورپلاته بودند . کلودیو لوپز ، هرنان کرسپو ، خاویر زانتی،روبرتو آیالا ،مارسلوگالاردو و البته بازیکنی که از بوکا دعوت کرد خوان سباستین ورون که دعوت او حتی باعث شد مارادونا او را به شدت مسخره کند . هر چند بعد ها ورون بازیکن بزرگی شد . او یکی از ارکان قهرمانی لازیو در کالچو بود و پس از مدتی دیه گو هم حرفهایش را پس گرفت و اکنون آنها دوستان نزدیک هم اند .
پاسارلا تیم را بر پایه نظم تشکل داده بود . حرف اول را در تیم دیسپلین می زد . حتی بسیاری از کارشناسان جو تیم آرژانیتن را به جو یک پادگان شبیه می دانستند . در دور اول جام آنها ژاپن و کرواسی را یک بر صفر و جامائیکا را پنج بر صفر شکست دادند . (شاید فوتبالدوستان ایرانی بازی آرژانیتن و جامائیکا را به این خاطر به یاد داشته باشند که درست در همان روز مسابقه ایران و امریکا برگزار شد .)
در دور دوم آنها پس از صدو بیست دقیقه تلاش در ضربات پنالتی انگلیس را شکست دادند . آن بازی هم از بازیهای زیبای جام بود . گل مایکل اوون برای انگلیس و زانتی برای آرژانتین از به یاد ماندنی ترین گل های دنیای فوتبال به شمار می آیند .
به هر حال آرژانتین در یک روز خوب در مقابل هلند قرار گرفت . می گویم روز خوب چون بازی بسیار خوبی به نمایش گذاشت . در ابتدا در پی یک ضد حمله دروازه آرژانتین باز شد ولی آنها با پاس تو در ورون و نفوذ لوپز یک فرصت تک به تک به دست اوردند که لوپز به زیبایی هر چه تمامتر توپ را از میان پاهای وان درسار وارد دروازه هلند کرد و بازی مساوی شد . حملات آرژانیتن و هلند بروی دروازه ها ادامه داشت . در این نیمه دوبار توپ های سیمونه و اورته گا به تیر دروازه هلند برخورد کرد . حرکت اورته گا ،دریبل سه نفر و شوت سرکشش از زیباترین صحنه های بازی بود .
اورته گا و همان حرکت معروف
بازی در نیمه دوم هر چه به پایان نزدیک می شد خستگی در تیم آرژانیتن نمودارتر می گشت . اورته گا قرار بود توسط داویدز مهار شود . ولی ان روزها اورته گا در اوج بود و حتی دو داویدز هم نیم توانست جلویش را بگیرد . او با دریبلنیگ خود را به محوطه جریمه هلند رساند و توسط مدافع هلند سرنگون شد . داور در میان حیرت همگان پنالتی اعلام نکرد . وان در سار با زیرکی بالای سر اورته گا رسید و شروع کرد به اعتراض و داد و فریاد که چرا خود را بیهوده به زمین زده ای . اورته گا هم در کمال ناشی گری با ضربه سر چانه او را نشانه گرفت . و البته به حق اخراج شد . بعد از ان تیم آرژانتین کمی به هم ریخته نشان داد . برگ کمب گل پیروزی هلند را در میان غفلت خوزه چاموت و دیگر مدافعان آرژانتین به ثمر رساند . آخرین شانس آرژانتین هم از دست رفته بود . آنجا که ضربه وحشتناک باتیستوتا به تیر دروازه اصابت کرد و آن تیر دورازه هلند آن روز تیری شد بر قلب آرژانتینی ها و هواداران سنتی آرژانتین .
بعد از جام ۸۶ تیم آرژانتین به شکل عجیبی با بد شانسی ها و البته اشتباهات مهلک داوری روبه رو شده است . نمی خواهم بگویم مطمئن هستم همه چیز عمدی است ولی استمرار این اشتباهات خیلی عجیب است . در سال نود پنالتی مشکوک در بازی فینال آنها را از جام محروم کرد . در ۹۴ اخراج مارادونا تیم را بر هم ریخت . در سال ۹۸ در حالی که داور باید ضربه پنالتی را به نفع آرژانتین اعلام می کرد از این کار صرف نظر کرد و همین اشتباه او باعث درگیر اورته گا و دروازه بان هلند و اخراج اورته گا شد .فراموش نکنیم در این بازی سه باز توپ به تیر دورازه هلند برخودر کرد . در سال ۲۰۰۲ یک پنالتی مشکوک در بازی با انگلیس و گل نشدن فرصت های مسلم در بازی با سوئد آنها را حتی از صعود به دور دوم هم باز داشت . و البته خیلی جالب تر در همین جام در دو بازی گذشته در هر بازی یک گل سالم آرژانتین پذیرفته نشده است .بازی اول گل آیالا و بازی دوم گل کرسپو به همراه یک پنالتی مسلم بر روی کرسپو که آن هم نادیده ماند . امیدوارم این تیم را اشتباهات داوری هم نتواند متوقف کند .چون بدون تردید زیباترین فوتبال جام را بازی می کند . برای زنده ماندن فوتبال زیبا هم که شده باید برای قهرمانی این تیم هورا کشید !
اما این تیم هم هنوز بازماندگانی از آن تیم در خود جاداده است . از همان جوانان گمنام پاسارلای بزرگ ! اما بیش از آن مدرسه های فوتبال در آرژانیتن که خود پکرمن زمانی مسئول آنها بود موثرند . آنها کمیته های استعداد یابی شان را در محله های فقیر بر پا می کردند . و پس از چند سال حاصل این کار مداوم در جام های جهانی جوانان دیده شد . اولین قهرمانی پکرمن با تیم آرژانتین در دوحه قطر بود و جالب اینجاست که کاپیتان آن تیم کسی نبود بجز خوان پابلو سورین .
و بسیاری از بازیکنان امروز آرژانتین برگرفته از همان تیم جوانان و زیر نظر پکرمن بوده اند . ساویولا ،آیمار ، ریکلمه و ... سبک بازی آنها امروز بر پایه پرسینگ شدید و پاسهای کوتاه و تک ضرب و حرکت های بدون توپ و هوشمندانه استوار است . آنها پرسینگ را از دفاع تیم حریف شروع می کنند . گل سوم آنها به تیم صربستان از همین پرسینگ توسط ساویولا به وجود آمد . شیوه پرسینگ مطلق نیاز به قدرت بدنی زیادی دارد باید دید که آرژانتینی ها از پس این شیوه در یک دوره مسابقات سخت بر می آیند یا خیر .
آنها در حمله در عین سادگی بسیار پیچیده و هوشمندانه عمل می کنند . به نظر یک بیننده کار بسیاز زیبا و ساده است . ولی در پس این زیبایی سختی ها و مرارت های زیادی نهفته است . نابرده رنج گنج میسر نمی شود . هیچ کس تا امروز چنین فوتبالی ندیده است . آرژانیتن بیشتر به یک رویا شبیه است . آنها از همین حالا قهرمان شده اند . جام با ارزش هست ، ولی آنها دل ها را ربوده اند .
بازی با هلند هر چند مثل بازیهای قبل این دو تیم حساس نیست ولی محک خوبی برای هر دو تیم خواهد بود . باید ببینیم آرژانیتن بازیهای قبلش را استمرار می دهد یا بیشتر به فکر دور دوم و استراحت است .به هر حال پکرمن از ما باهوش تر است .
دوستان از هلند خبر رسانده اند که این بازی برای خانواده سلطنتی هلند هم دردسر ساز شده است . همسر ولیعهد هلند آرژانتینی است . او و همسرش اکنون برای دیدن این بازی و تشویق تیم های کشورشان در آلمان به سر می برند .
....................................................................................................................
در همین باره : هلند خاطره ،آرژانتین زندگی / فواد
همه از زیبایی لذت می بریم . آرژانتین امروز نشان داد ،حتی با یک بازی زیبا هم می شود نتیجه را مال خود کرد . شاید حالا که نتیجه را می دانیم حرف زدن درباره ی این بازی کمی راحت باشد ولی فراموش نکنیم این بازی برای هر دو تیم حکم مرگ و زندگی را داشت . صربستان برای ماندن تنها باید می برد و آرژانتین هم برای اینکه همه چیز به روز آخر و رویارویی با تیم هلند نکشد مجبور بود صربها را شکست دهد . به هرحال آنها خاطره خوشی از روزهای آخر مرحله اول ندارند .
آرژانتین با شش گل زیبا صربستان و منوته نگرو را برد . ماکسی رودریگز (۶ و ۴۱) کامبیاسو (۳۱) هرنان کرسپو (۷۸) کارلوس ته وز (۸۴) لیونل مسی (۸۸).
ته وز
گل های اول و دوم از روی حرکات بسیار زیبا و هوشمندانه ی تیمی و پاسهای کوتاهی به ثمر رسید که نمونه اش را در تیم های قبلی پکرمن هم دیده می شد . تیم های ملی جوانان آرژانتین در سالهای مختلف . آنها در رده جوانان با پکرمن صاحب یک رکورد جالب هستند . چهل و هشت پاس پی در پی در یک بازی .
امیدوارم این تیم صربستان مانند بازیهای المپیک برای آرژانتین خوش یمین باشد !
لحظه ورود مسی به زمین و خوشحالی دیه گو
مارادونا هم همچنان در ورزشگاه بازیهای آرژانیتن را در بین طرفدارن دنبال می کند . خوشحالی او از ورود مسی به میدان بسیار دیدنی بود . انگار یک طرفدار دو آتشه ی فوتبال دوباره مارادونا را در زمین می بیند ! او برای مارادونای امروز شادی می کرد . همین کارها را می کند که آدم دیوانه اش می شود !
تیم آرژانیتن که در نیمه دوم ارضا شده نشان می داد با ورود دو ستاره نیمکت نشین و باانگیزه اش مسی و ته وز دوباره گل زدن را شروع کرد . هر کدام از آنها یک گل زدند و یک پاس گل دادند .
بد شانس ترین بازیکن میدان هم گونزالس بود که به دلیل آسیب دیدگی با چشم هایی اشک بار زمین را ترک کرد . او برای اولین بار در جام جهانی از ابتدا در ترکیب قرار گرفته بود . رومان ریکلمه ی خجالتی و کم ادعا هم بهترین بازیکن میدان شناخته شد . در این بازی چهار ستاره ی آرژانتین که هر کدام زمانی در آرژانتین به مارادونا شدن منسوب بوده اند حضور داشتند (ریکلمه ،ساویولا ،مسی و ته وز )
چند عکس از تماشاگران آرژانتینی
برای دیدن آمار اینجا را کلیک کنید .
لاتیدان _گاهنامه ی نقد و بررسی وبلاگ های هرمزگان_ از این پس به کمک شما خوانندگان و مخاطبان وبلاگها و نیز خود وبلاگ نویسان بر روی وب منتشر خواهد شد .( http://latidan.blogsky.com/)
تمامی کاربران علاقمند(اعم از وبلاگنویسان و خوانندگان وبلاگ ها) می توانند ایده ها پیشنهادات و انتقادات خود از وبلاگ های مورد علاقه شان را به آدرس latidan_blog@yahoo.com بفرستند ، این نظرات در وقت مقرر روی وب قرار می گیرد . کسانی که پست الکترونیک ندارند می توانند نوشته هایشان را در قسمت نظران وبلاگ لاتیدان ثبت کنند.
هدف لاتیدان بدون شک پیشرفت کیفی وبلاگها و آشنایی بیشتر وبلاگ نویسان با نقاط قوت و ضعف خود و همچنین آگاهی از توقعات مخاطبانشان است . به امید انکه لاتیدان پلی باشد برای رسیدن به آنچه خود می خواهیم .
شماره اول لاتیدان در دهم تیرماه منتشر می شود .کاربران می توانند تا تاریخ ششم تیر ماه نوشته های خود را ارسال کنند .
لاتیدان را بنا بر نظر دیگر وبلاگ نویسان و بسته به استقبال کاربران، می توان به صورت فصلنامه منتشر و در هر پایان هر فصل عملکرد وبلاگ ها را در طول آن فصل بررسی کرد . تا چه پیش آید.
ایران یک (گل یحیی گل محمدی ۳۶) مکزیک ۳( براوو عمر ۲۸ و ۷۶ زینها ۷۹)
پس از سوت آغاز بازی بازیکنان ایران چنان جسورانه بازی را شروع کردند که باعث حیرت بود . انگار تنها راه گریز از اشتباهات در خط دفاع را در حمله دیده بودند . مشخص بود تیم از نظر روحی چیزی کم ندارد . برخلاف برانکو که ترس را در چشمانش می شد دید ،بازیکنان با جسارت خاصی در زمین می جنگیدند .
ولی همان موقع هم می شد حدس زد که اینگونه دویدن بی محابا انرژی تیم را زودتر ار موعد تخلیه می کند . این تیم برای چنان دویدنی آماده نبود . بر خلاف ایران تیم مکزیک هر چه از زمان بازی میگذشت سرحالتر می شد . به طوری که در نیمه دوم بازی را کامل در اختیار گرفت . و آن ربع ساعت رویایی ایران به باد رفت . و همانطورکه در دو یادداشت قبلی اشاره کرده بودم کسی نتیجه می گیرد که بیشتر کار کرده باشد . بعید بود ایران از پس مکزیک بر بیاید . حتی مکزیکی که در مقابل ایران ان مکزیک جام کنفدراسیون ها نبود . در نیمه دوم هر چه فکر می کردم که ایران چه هدفی در زمین دارد به نتیجه ای نمی رسیدم . تیم کاملا سردر گم شده بود . یک ضرب المثل فوتبالی هست که می گوید : نیمه دوم نیمه مربیان است . برانکو نشان داد که در حد جام جهانی نیست . او جتی در حد لاولپه ی نچندان مطرح هم نبود . فقط کافی است تعویض های آنها و تاثیر آن بر بازی را مرور کنید .
لحظات حساس بازی از نگاه سایت جام جهانی :
دقیقه ۴)
ایران بدون هیچگونه نگرانی بازی را آغاز کرد و تعجب رقیب مکزیکی خود را برانگیخت .حرکت بازیکن بایرمونیخ آلمان علی کریمی و پاس او به بازیکن هامبورگ آلمان مهدوی کیا و شوت مهدوی کیا از فاصله ۲۵ یاردی از سمت چپ دروازه اسکار سانجز به بیرون رفت .
دقیقه ۱۱) وحید هاشمیان کمی نزدیک تر رفت و هیجان ایرانیان را برانگیخت.او توپ خوبی که کعبی برایش فرستاده بود را در حالی که فقط سانجز را روبه رو داشت نتوانست گل کند ولی در یک رفت و برگشت همان توپ را با ضربه سر به سمت گوشه دروازه فرستاد که سانجر با مهارت خاصی توپ را دفع کرد .
دقیقه ۲۸) ضربه پشت سر ناقص فرانکو توپ را در مقابل دروازه به براوو رساند و او بدون مزاحمتی از سوی مدافعین دروازه ایران را باز کرد .
دقیقه 36)سنچز برای پوشش دادن علی کریمی به گوشه میدان رفت اما ناکامی او در انجام این کار باعث شد که توپ به گل محمدی برسد و بدون درنگ توپ را وارد دروازه کند.
گل ایران
دقیقه 63: ایران مجبود شد یار پرنفوذ خود، علی کریمی را با مهرداد معدنچی تعوض کند.با توجه به آمادگی علی کریمی قبل از بازی ظاهرا برانکو ایوانکوویچ مربی ایران تصمیم گرفته که این ستاره بوندس لیگا را از بازی بیرون بکشد تا فشار بیشتری به او وارد نشود.
دقیقه 76)
مکزیک بعد از اشتباهی که دفاع ایران مرتکب شد (پاس به عقب کعبی به میرزاپور و بازی با پای اشتباه او و در ادامه دفع ناقص رحمان رضایی )با پاس زیبایی که به براوو رسید تنبیه کرد و این مهاجم بدون هیچ گونه اشتباهی گل دومش را به ثمر رساند.
صحنه به ثمر رسیدن گل دوم مکزیک
دقیقه 79)
زینها گل سوم را برای مکزیک زد تا کار را یکسره کند.
***
عادل فردوسی پور که از نتیجه بازی خیلی ناراحت به نظر می رسید انگار می خواست دق دلی اش را سر دایی خالی کند . و بازی کردن او را عامل باخت جلوه دهد . او در اواخر بازی ندای تعویض دایی را سر می داد . نظرات کارشناسانه ی او گاهی خیلی با مزه می شود .یادم می آید میلان گل عقب بود آنجلوتی مالدینی را به بازی آورد . عادل به آنجلوتی خرده می گرفت که این چه تعویضی بود . چند لحظه بعد میلان به خواسته اش رسید و عادل دیگر حرفی از تعویض های آنجلوتی نزد . مشکل ما این است که همه خود را همه فن حریف می دانیم !
***
چند عکس زیبا از تماشاگران زیبای این مسابقه :
چند عکس هم از پارک دولت بندرعباس و تجمع مردم برای دیدن بازی و سپس جشن پیروزی ! عکس ها از کامیرا
.............................................
عکس های بیشتر از همین داستان : مهدیسما
با تشکر از کامیرای عزیز که در نوشتن این یادداشت کمکم کرد .
***
آمار دقیق و کامل بازی ایران و مکزیک در سایت جام جهانی